Namnlös sida

Om Cornelis biografi

Läs första kapitlet

Pressröster

Källor

Köp boken!

.

Läs mer om Cornelis

.

Alla mina böcker

.

Klas Gustafson

Ett bluesliv: Berättelsen om Cornelis Vreeswijk

Leopard förlag 2006

Cornelis lever!

Fortfarande 20 år efter sin död är Cornelis Vreeswijk en i högsta grad levande diktare: hans visor sjungs, skivinspelningarna ges ut på nytt och han erövrar ständigt nya lyssnare bland de unga. Hans patos och personliga röst skär genom tiden.

Cornelis var holländaren som berikade svenskt kulturliv, förnyade vissången och av bara farten gav Bellman och Taube en ny vår.

Cornelis Vreeswijk var en färgstark person med ett lika färgstarkt liv. Han växte upp i Holland under andra världskrigets nazistiska ockupation, efter krigsslutet kom han med sin familj till Sverige. Också fortsättningsvis skulle hans liv präglas av uppbrott, från bostäder, vänner och kärleksrelationer, i en ständig turné. Han kallade det ett bluesliv. 1987 tog det slut, bara några månader efter sin 50-årsdag dog Cornelis Vreeswijk.

Journalisten Klas Gustafson har följt Cornelis på den resa som förde honom från den holländska hamnstaden IJmuiden till den svenska folksjälen. Samtal med hans familj, ungdomskamrater, vänner och artistkolleger och inte minst Cornelis egna visor, dikter, noveller och personliga brev ligger till grund för Ett bluesliv, den första uttömmande biografin om Cornelis Vreeswijk.

Klas Gustafson
Ett bluesliv: Berättelsen om Cornelis Vreeswijk
Formgivare: John Eyre
ISBN 91-7343-076-5 (inbunden)
Leopard Förlag, 2006
Svenska, 413 sid + 1 CD
Klas Gustafson
Ett bluesliv : Berättelsen om Cornelis Vreeswijk
Formgivare: Niklas Lindblad
ISBN 978-91-7343-199-6 (pocket)
Leopard Förlag, 2007, 2010
Svenska, 407 sid.
Klas Gustafson
Cornelis Vreeswijk : Et bluesliv
Översatt till norska av Vigdis Fretheim
ISBN 978-82-516-2414-5 (inbunden)
Schibsted forlagene, 2007
Norska (bokmål), 455 sid.