Namnlös sida

Om Beppes biografi

Läs första kapitlet

Pressröster

Köp boken!

.

Läs mer om Beppe.

Beppes egen hemsida

.

Alla mina böcker

.

Beppe: Biografin

”Boken om Beppe är lättläst, flödande berättad och kul utan att väja för det analytiska och allvarsamma. Klas Gustafson arbetar med mängder av citat. Från Beppes egna texter, av hans närmaste vänner och familj, från tidningsklipp och intervjuer. Men citaten mängs in i en ledig, lyssnande prosa som gör biografin lättillgänglig. Till det intrycket bidrar också att den är generöst illustrerad. Tonen kan man beskriva som varmt vänskaplig utan att bli devot eller missriktat hänsynsfull.”
Torgny Jonsson, Östersunds-Posten 2003-10-16

”Klas Gustafson täcker i sin bok Beppe - Biografin hela karriären och ger, så långt möjligt, hela sanningen om en hämmad person som genom ihärdigt arbete ändå lyckas förverkliga sina drömmar och nå en plats i rampljuset. […] Det är, åtminstone för den som minns alltihop, ett underbart återbesök i ett för evigt förlorat Mediasverige.”

Göran Hägg, Aftonbladet 2003-10-14

”Efter att ha läst Klas Gustafsons biografi inser jag att det till stor del var Beppes förtjänst att det svenska 50- och 60-talet framstår som en kulturell guldålder även för dem som ännu inte var födda eller vid medvetande då, som jag själv.”
Jonas Thente, Dagens Nyheter 2003-10-11

”Klas Gustafsons livsteckning är en sällsynt vacker bok, det är det starkaste intrycket. […] Den är också vackert skriven, i ett slags initierat, harmoniskt lugn, som fångar det väsentliga, bland annat genom en rad lysande intervjuer med Beppes vänkrets, utan att spränga sig i försöken att ha med allt.”
Martin Jönsson, Journalisten 2003-10-14

”Beppe Wolgers som den store fixaren av barndomsminnen (för att travestera titeln på en av hans bästa barnböcker på 70-talet) – det är så min generation känner honom. Men Bertil John Wolgers, född 1928 i en burgen Stockholmsfamilj, hade även andra strängar på sin rikt utrustade konstnärslyra. Hans breda uppenbarelse tog plats på många scener under den gyllene folkhemsepok som följde efter andra världskrigets slut. Hela karriären finns nu för första gången sammanfattad av frilansjournalisten Klas Gustafson i den utsökt skrivna och läckert illustrerade Beppe – Biografin.”
Christian Dahlgren, Borås Tidning 2003-10-23

”För alla oss som för ett ögonblick vill stanna upp i tillvaron och nostalgiskt minnas tillbaka på Beppe Wolgers och den tid han verkade i, för alla oss är Klas Gustafsons nyutkomna bok ’Beppe – biografin’ en trevlig resa fylld av minnen och bilder. Det är ett stycke mysigt tecknat porträtt, snarare är en djuplodande granskning. Visst skulle man vilja läsa mer, krympa än mer in under huden på Beppe – men hade det inte varit för boken så hade väl inte nyfikenheten väckts.”
Jonas Almquist, Fotnoten 2003-10-07

”Att läsa Klas Gustafsons fina bok; som både är mycket vackert formgiven, full med snygga gamla fotografier och många härliga anekdoter, är att komma en väldigt speciell person tillräckligt nära.[…] Genom Klas Gustafsons biografi tycker jag nu att jag har lärt känna den nallebjörn till hjärtinnerlig medmänniska som Beppe Wolgers uppenbarligen var. Det lyfter jag på kepsen och tackar så oändligt mycket för.”
Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren 2003-10-22